تحلیلگر آمریکایی با اشاره به سیاسی کاری رسانههای آمریکا، نسبت به عواقب زیر پا گذاشته شدن اصول حرفهای در مسیر انعکاس غیرصادقانه اخبار ایران و اظهارات احمدی نژاد هشدار داد.
"رابرت پری " تحلیلگر آمریکایی با انتشار یادداشتی در پایگاه اینترنتی "کنسرتیوم نیوز " گزارش "نیویورک تایمز " درباره سخنان احمدی نژاد در راهپیمایی روز قدس را مورد نقد قرار داده و می نویسد: یکی از اصول مهم روزنامهنگاری این است که در هنگام اظهارنظر فردی، علی الخصوص اگر موردی بحثبرانگیز و حاوی نکات مهم باشد باید آن را در کاملترین چارچوب ممکن قرار داد تا خواننده بتواند درباره آن قضاوتی آگاهانه داشته باشد. اما به نظر میرسد که نیویورک تایمز هنگام نوشتن درباره محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران این اصل را رعایت نمیکند.
نیویورک تایمز در گزارش صفحه نخست خود در روز شنبه سه بار (یکبار در عنوان فرعی و دوبار در مقاله) گزارش میدهد که احمدی نژاد در سخنرانی روز قدس که نشانه همبستگی با مردم فلسطین است، هولوکاست جنگ جهانی دوم درباره یهودیان اروپا را دروغ خوانده است. اما این روزنامه چارچوب بیشتری درباره این نقل قول را بیان نمیکند.
این تحلیلگر در ادامه می نویسد: کاخ سفید و دیگر مقامات آمریکایی دربرابر این اظهارنظر "دروغ " که در چندین منبع خبری دیگر در غرب برجسته شده بود با خشمی قابل درک موضع گرفتند. اما شبکه پرس تیوی گزارش داد که احمدینژاد هولوکاست را انکار نکرد بلکه تنها با مطرح کردن چند سئوال در این زمینه از قدرتهای غربی خواست که به آنها جوابی منطقی بدهند.
پرس تیوی به نقل از احمدینژاد گزارش داد: اگر ماجرای هولوکاست واقعاً رخ داده چرا اجازه نمی دهید در مورد آن تحقیق شود. پرس تیوی اضافه کرد که احمدینژاد رژیم صهیونیستی را سمبل دروغ و فریب میداند که بر پایه تفکرات استعماری بنا نهاده شده است. رئیس جمهور ایران همچنین پرسید که چرا باید فلسطینیها بهای نسلکشی یهودیان را بدست اروپائیها بپردازند.
نویسنده سپس با طرح این پرسش که "راستی احمدینژاد واقعاً چه گفت؟ "، به برگردان انگلیسی سخنرانی احمدینژاد در سایت رسمی ریاست جمهوری ایران اشاره کرده و می نویسد: طبق این ترجمه، احمدی نژاد اظهار میدارد که "بهانه " پیدایش اسرائیل بر مبنای یک دروغ است اما وی دقیقاً منظور خود را از کلمه "بهانه " بیان نمیکند.
از قرائن این طور برمیآید که منظور وی هولوکاست میباشد اما ممکن است اشاره او به "دروغی که برپایه یک ادعای افسانهای است " مربوط به ادعاهای کتاب مقدس درباره سرزمین فلسطین یعنی جایی که سازمانهای صهیونیستی در آن قرار دارند باشد. برطبق گزارش پرس تیوی، احمدینژاد نظرات شک برانگیز خود را درباره هولوکاست از آنجا مطرح میکند که غربیها با هرگونه تحقیق دانشمندان اروپایی و آمریکایی درباره هولوکاست و مسائلی نظیر تعداد افرادی که توسط نازیها کشته شدهاند مخالف هستند. اما نئوفاشیستها و گروههای ضد یهود از اینگونه تحقیقات به طور گسترده استفاده کردهاند تا نابودی یهودیان و دیگر اقشار نامطلوب را توسط هیتلر و ارتش رایش سوم او کمرنگ کنند.
این تحلیلگر آمریکایی در ادامه یادداشت خود خونندگان خود را به مراجعه مستقیم به سخنان احمدی نژاد دعوت می کند و می نویسد: اگر میخواهید راجع به اظهارنظر احمدینژاد درباره "دروغ " به یک نتیجهگیری برسید میتوانید خلاصه انگلیسی سخنرانی وی را که در اصل به فارسی ایراد شده به نقل از سایت رسمی ریاست جمهوری بخوانید:
"محمود احمدینژاد روز جمعه گفت: "جعبه سیاه هولوکاست باید باز شود. " احمدینژاد خطاب به نمازگزاران بعنوان سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه اظهار داشت: در طول چهار سال گذشته خواسته ما این بوده که اگر هولوکاست ادعایی توسط رژیم صهیونیستی و حامیان آن درست است چرا اجازه تحقیق درباره آن را نمیدهند؟ احمدینژاد گفت راجع به همه چیز تحقیق آزاد است اما هولوکاست کلید جعبه سیاهی است که حقیقت آن قابل بازخوانی نیست.
احمدینژاد در ادامه سئوالات دیگری مطرح کرد: اگر قضیه آنقدر مهم بوده که بخاطر آن سرزمینی اشغال شد، چنین جنگی به راه انداخته شد، میلیونها نفر کشته، زخمی و آواره شدند، هزاران خانواده از هم پاشیده شدند و خاورمیانه را جوی از ناامیدی دربرگرفته، چرا نباید این جعبه سیاه رمزگشایی شده و حقایق بر همگان آشکار شود؟
وی گفت: فلسطین هنوز مهمترین مسئله جهان اسلام است. ما معتقدیم اگر در عراق و افغانستان جنگی اتفاق میافتد بخاطر تحریک صهیونیستها است. اگر سودان تحت ستم است بخاطر فریب صهیونیستها است. صهیونیستها پشت تمام دسیسه های استبداد و استعمار هستند. آنها اجازه نمیدهند که اصلیترین بهانه برای اشغال فلسطین مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد.
او اضافه کرد که بهانه تأسیس رژیم صهیونیستی یک دروغ و نیرنگ است. یک دروغ متکی به یک ادعای غیرقابل استناد و افسانهای، اشغال سرزمین فلسطین هیچ ارتباطی به ماجرای هولوکاست ندارد. بالاترین مقام اجرایی ایران اضافه کرد: امروز ملت ایران بار دیگر اعلام کرد که در دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی و امام راحل ثابت قدم ایستاده است.
وی گفت: ملت ایران این پرچم سرافرازی و آزادمنشی را هرگز بر زمین نخواهد گذاشت. وی سپس اضافه کرد که روز قدس نشانه همبستگی ملت ایران و مسلمانان جهان است. احمدینژاد گفت: روز جهانی قدس، روز اتحاد جوامع بشری علیه قدرتهای مستبد و فاسد است. "
نویسنده پس از این نقل قول دقیق و مفصل، اظهارات احمدینژاد را قابل بحث دانسته و تصریح می کند: نیویورک تایمز و دیگر مؤسسات خبری در غرب بخاطر عداوت آشکار خود با رئیس جمهور ایران نمیتوانند به اصول واقعگرایی خود وفادار باشند.
وی ضمن اشاره به تعابیر تمسخرآمیز درباره رییس جمهور ایران در یک تحلیل خبری بعد از انتخابات اخیر ایران در ماه ژوئن، که "بیل کلر " سردبیر نیویورک تایمز در تدوین آن مشارکت داشته، آن را ناظر به این مطلب می داند که احمدینژاد از میان قشر فقیر مردم به قدرت رسیده است. نویسنده سپس ادعاهای میرحسین موسوی و حمایت نیویورک تایمز از او را مورد نقد قرار داده و می افزاید: بعدها نویسندگان نیویورک تایمز به حمایت از میرحسین موسوی، کاندیدای شکستخورده، پرداختند که بازشماری آرا توسط نهاد ناظر بر انتخابات یعنی شورای نگهبان را رد میکرد. موسوی خواستار انتخابات مجدد بود که این خواسته مورد موافقت قرار نگرفت. نیویورک تایمز در یکی از سرمقالههای خود نوشت: "حتی بازشماری کامل آرا نیز شبهه را برطرف نمیکند. چگونه میتوان اطمینان حاصل کرد که برگههای رأی معتبر هستند؟ " اما مخالفت موسوی و حامیانش با بازشماری جزئی و یا کلی آرا مانع از کشف تقلب احتمالی شد. (برخلاف شواهد گسترده تقلب در انتخابات اخیر افغانستان)
این تحلیلگر که اذعان دارد مدارک موسوی برای اثبات تقلب عمدتاً بر پایه این مطلب بوده که احمدی نژاد حمایت گروههای وسیعی را در مناطق فقیرنشین به واسطه توزیع مواد غذایی و افزایش درآمدها کسب کرده، معتقد است این تاکتیکها را میتوان بعنوان آثار "یک ماشین سیاسی " مورد انتقاد قرار داد اما نمیتوان آنها را از مصادیق تقلب انتخاباتی به حساب آورد.
رابرت پری در پایان یادداشت خود بار دیگر فریبکاری رسانه های آمریکا درباره ایران و رییس جمهور آن را زیر سوال برده و می نویسد: در حالیکه دشمنی با ایران در حال افزایش است، مؤسسات خبری آمریکا میتوانند به سادگی اصول روزنامهنگاری خود را کنار بگذارند تنها به این دلیل که با ثبات و میهن پرست به نظر بیایند. در حالتی مشابه هنگامی که دشمن شماره یک آمریکا صدام حسین دیکتاتور عراق بود، نیویورک تایمز و دیگر منابع خبری آمریکا در به وجود آمدن تب جنگ کمک زیادی کردند. اصلیترین نتیجه این تخلف از استانداردهای روزنامهنگاری، جنگی بیرحمانه بود که چهار هزار و 300 سرباز آمریکایی را به کام مرگ فرستاد و بنابر تخمینها صدها هزار عراقی در آن کشته شدند.